Praktijkhouders

Graag stellen wij ons aan u voor. Wij zijn Emilie Stassen (links) en Lisette Kuik (rechts).

Wij kennen elkaar vanaf onze studententijd. In 2006 zijn we afgestudeerd als diëtisten aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Beiden zijn wij diëtetiek gaan studeren omdat we vanaf onze jeugd al kennis gemaakt hadden met een diëtist. Lisette vanwege haar diabetes en Emilie vanwege het volgen van een glutenvrij dieet. Beiden raakte wij geïnspireerd door de werk van de diëtist en het leek ons fijn om later als deskundigen anderen te kunnen helpen. Na onze studie zijn we beiden gestart met een eigen diëtistenpraktijk. Emilie in Delft en Lisette in Rotterdam.

Naast de start van een eigen praktijk zijn we Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gaan studeren om ons verder in de voedingsleer te verdiepen. De praktijk in Rotterdam werd al snel erg druk waardoor Lisette het niet meer kon combineren om te studeren en te werken en is zich na het eerste jaar volledig gaan richten op haar eigen praktijk. Emilie heeft de masters Klinische Voeding en Preventie en Volksgezondheid afgerond.

In 2009 hebben wij besloten om onze krachten te bundelen en samen verder te gaan onder de naam FOCUS diëtistenpraktijk. In onze praktijk willen we onze kennis over voeding op een duidelijke manier aan onze cliënten overbrengen. De nieuwste ontwikkelingen binnen de voedingswetenschappen vertalen wij met veel plezier in praktische adviezen zodat deze voor onze cliënten goed zijn in te passen in hun dagelijks leven. Het is voor ons telkens weer een uitdaging om iedere cliënt te helpen met zijn specifieke hulpvraag. Wij genieten ervan als een cliënt tevreden onze praktijkruimte verlaat. Naast het houden van spreekuur zijn we actief betrokken bij verschillende initiatieven in het werkveld. We zetten ons in voor een goede samenwerking met andere disciplines en nemen deel in diverse overlegstructuren. Dat maakt ons werk erg leuk en divers.

Vanaf 2020 zijn wij ook gecertificeerd leefstijlcoach. Hiervoor hebben wij een intensieve opleiding van 1 jaar genoten aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Het is een waardevolle aanvulling op ons diëtistenvak. Het heeft ons een bredere kennis op het gebied van voeding, beweging en ontspanning gegeven en onze coachvaardigheden geoptimaliseerd. Het stelt ons de mogelijkheid om de klant naast een diëtetiektraject ook een leefstijlverandertraject (GLI) aan te mogen bieden

Heeft u ook vragen over voeding en/of leefstijl? Of heeft u behoefte aan voorlichting over uw ziekte en bent u benieuwd wat voeding op dit gebied voor u kan betekenen? U bent van harte welkom bij ons in de praktijk!