Update ivm Coronavirus: “Wij blijven voor u bereikbaar!”

Het is belangrijk dat we als diëtist bereikbaar blijven voor onze cliënten. We ondersteunen daarmee de huisarts, wijkverpleging en collega’s in de ziekenhuizen. Als praktijk hebben we de verantwoordelijkheid om u een zo veilig mogelijke omgeving te bieden tijdens het consult. Vanwege de omstandigheden van het coronavirus hebben we besloten om alle geplande afspraken om te zetten naar een telefonisch consult. Deze afspraak zal zoveel mogelijk plaatsvinden om hetzelfde tijdstip als uw gemaakte afspraak op locatie. Als u een intake gesprek wilt maken met een diëtist, dan plannen we die voor u in. Ook hiervoor geldt dat alle afspraken voorlopig telefonisch worden gedaan. 

Coronavirus

Zoals u weet is het Coronavirus momenteel actief in Nederland. Het aantal patiënten is in de afgelopen dagen toegenomen, en er worden diverse maatregelen genomen om verdere verspreiding een halt toe te roepen. Als praktijk hebben wij de verantwoordelijkheid om u een zo’n veilig mogelijke omgeving te bieden tijdens het consult. We hebben hier als zorgverlener, samen met onze collega’s, de volgende maatregelen voor getroffen:

Momenteel geven wij u geen hand bij het begroeten en verwelkomen wij u met een brede glimlach;

Wij wassen onze handen met zeep na ieder consult en nemen meerdere malen op een dag onze tafels en materialen af met wegwerp schoonmaakdoekjes;

Mochten wij zelf klachten hebben als koorts, een hoest of een flinke verkoudheid, werken wij vanuit huis en komen wij niet in persoonlijke aanraking met onze collega’s of andere cliënten. Mocht dit bij uw diëtiste het geval zijn, kan het zijn dat uw consult wordt veranderd in een telefonisch consult of eenmalig wordt overgenomen door een collega.

Hierbij tevens het verzoek indien u onlangs in een risicogebied bent geweest en koortsachtige verschijnselen heeft, veel moet hoesten en/of last heeft van kortademigheid, u dit kenbaar maakt en de afspraak annuleert.

Mocht u zich zorgen maken over uw eigen gezondheid of u zich niet prettig voelen bij het bezoeken van een van onze praktijklocaties, kunt u uw aankomende consult zonder problemen veranderen in een telefonisch consult. Neemt u hierover contact op met uw eigen diëtiste. De contactgegevens staan onder aan deze brief vermeld.

Wij hopen dat de omstandigheden omtrent het Coronavirus snel zullen verbeteren. Tot die tijd doen wij er samen met u alles aan om de hygiëne en veiligheid op onze praktijk te optimaliseren. Bedankt voor uw medewerking.

Vriendelijke groet en een fijne dag gewenst,

Team Focus diëtistenpraktijk

Lisette Kuik lisette@focus-dietistenpraktijk.nl 06-41036073

Emilie Stassen emilie@focus-dietistenpraktijk.nl 06-14569093

Trudie Cordia trudie@focus-dietistenpraktijk.nl 06-22881325

Rianne van Dijk rianne@focus-dietistenpraktijk.nl 06-82800783

Esther den Boogert esther@focus-dietistenpraktijk.nl 06-38564773

Karolina Jovanovic karolina@focus-dietistenpraktijk.nl 06-12334980

Monique Egeter monique@focus-dietistenpraktijk.nl 06-44238058

Wilma Borsboom wilma@focus-dietistenpraktijk.nl 06-29601130

Michelle de Gelder michelle@focus-dietistenpraktijk.nl 06-19452279

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor begeleiding GLI.  Het doel van een GLI is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. De GLI is een interventie, die bestaat uit een combinatie van programmaonderdelen die gericht zijn op het verminderen van de energie-inname, het verhogen van de lichamelijke activiteit en eventuele toevoeging op maat van psychologische interventies ter ondersteuning van gedragsverandering.

Voordelen:

  • Een effectieve oplossing voor patiënten met overgewicht;
  • Vergoed vanuit de basisverzekering;
  • Een wijkgerichte aanpak met de focus op doorstroom naar lokaal beweegaanbod.

Wij bieden de GLI aan op onze praktijklocaties in Delft (Pootstraat en MTC) en in Rotterdam (Medisch Centrum Schiebroek). Vraag een doorverwijzing aan uw huisarts. 

Zorg Rondom Kanker in Delft

Focus diëtistenpraktijk is partner van het initiatief  ‘Zorg Rondom Kanker’.

Als je de diagnose kanker krijgt, heb je al genoeg aan je hoofd. Het collectief biedt goede zorg voor jou in Delft, binnen handbereik. Een breed en divers aanbod waaruit jij kiest wat je nodig hebt, je een stap verder brengt of een welkome energieboost geeft. Voor alle duidelijkheid. Het collectief biedt nadrukkelijk géén therapie voor de kanker, daarvoor ben je in behandeling bij de oncoloog.

http://www.zorgrondomkanker.nl